MENU  
 

Parametrisch en adaptief

Het aantal benodigde bewerkingen wordt drastisch beperkt door parameters en adaptiviteit toe te passen. Nagenoeg alle eigenschappen kunnen gekoppeld worden aan willekeurige andere eigenschappen. Hierdoor kunnen de wijzigingen die in een constructie nodig zijn na het veranderen van een onderdeel, in één werkgang automatisch worden doorgevoerd. Op elk moment kunnen variabelen worden toegekend aan een breed scala van eigenschappen, zoals namen, zichtbaarheid, afmetingen, teksten, materialen, enz. Ze kunnen worden bewerkt met algebra en logische uitdrukkingen om het ontwerp te besturen. De variabelen zelf kunnen worden veranderd door het verslepen van elementen in het scherm, het veranderen van waardes in de editor, of door het lezen van databasebestanden. De mogelijkheden zijn eindeloos en de gebruikersinterface is intuïtief. Daarom is T-flex een logische keus voor fabrikanten en ontwerpers van aan elkaar verwante componenten of installaties en andere ontwerpsituaties waarbij sprake is van variaties op een basisontwerp.

configurator voor frictiekoppeling

Creëren van eigen dialoogvensters

Binnen T-FLEX kunnen dialoogvensters worden aangemaakt voor het wijzigen van parameters. Gebruikers (ook zonder CAD-ervaring) kunnen daarmee direct, intuïtief en comfortabel een parametrisch model configureren. Deze unieke functionaliteit vereist geen programmeerkennis of aanvullende software.

Parametrisch schetsen

Uniek is dat schetsen vanaf het begin flexibel kunnen worden opgezet. De 2D oorsprong van T-FLEX is hierbij duidelijk voelbaar. De voordelen daarvan komen naar voren bij het opstellen van complexe geometriën, maar ook bij eenvoudige vormen die achteraf gewijzigd moeten worden. De parametrische functionaliteit is de basis van het ontwerpen binnen T-FLEX en is onbeperkt in omvang. Tekeningen in T-FLEX (parametrische schetsen voor 3D-bewerkingen) kunnen niet over- of onderbepaald zijn. Daarnaast kan een tekening in T-FLEX volledig parametrisch worden opgezet, met inbegrip van afmetingen, toleranties, tekst en tekeningnotities. U kunt parametrische 2D samenstellingen maken door het invoegen van andere parametrische 2D componenten met complexe relaties. Aanpassingen vinden automatisch plaats, u hoeft een master niet te bewerken als er veranderingen nodig zijn. Het tijdrovende opnieuw aanmaken van documentatie kan worden vermeden door gebruik te maken van de krachtige parametrische documentatiemogelijkheden.

Directe bewerking (direct modelling)

T-FLEX ondersteunt directe bewerking van 3D-modellen met behoud van de geschiedenis van de bewerkingen, zodat het ook mogelijk is om deze weer gemakkelijk te wijzigen. Dit is behulpzaam bij het aanpassen van geïmporteerde modellen als er geen toegang is tot de originele geschiedenis. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om parameters te wijzigen van de vlakken waarvan de onderliggende oppervlakken analyseerbaar zijn (cilinder, kegel, bol en torus), evenals de parameters van vlakken gemaakt als blends. Andere functies omvatten het bewerken van imprinting, vlak-vervanging, uitbreiding van vlakken, verwijderen van vlakken, opdelen van lichamen, enz.

detail-tekening transmissie

Samenstellingen bouwen

3D Samenstellingen zijn eenvoudig op te bouwen. Dat kunnen complexe samenstellingen zijn die bestaan uit vele componenten. U kunt gebruik maken van bottom-up design, top-down ontwerp, of een combinatie van beide methoden. Configuratiemanagement helpt bij het hergebruiken van modellen en overzichtelijk houden van het ontwerp door het toekennen van verschillende producteigenschappen binnen een enkel bestand. Bewegingen en mechanische interactie kunnen gesimuleerd worden, zodat u in staat bent om constructiefouten te voorkomen.

Adaptieve componenten

T-flex ondersteunt adaptieve technologie die het mogelijk maakt om relaties te creëren binnen een samenstelling door het toewijzen van geometrische links. Hiermee kun je het ontwerp nauwkeurig en sneller beheren en worden onderdelen automatisch passend in de samenstelling.

Geautomatiseerd samenstellen van assemblies

Om het samenstellen te vereenvoudigen kunnen onderdelen zoals bijvoorbeeld bouten en moeren automatisch op de juiste plaats en met de juiste afmetingen worden ingevoegd. De positie en afmetingen van de onderdelen zullen automatisch worden aangepast als de samenstelling wordt gewijzigd. Ook de structuur van de samenstelling mag worden gewijzigd. Tekeningen die uit deze 3D-assemblage zijn gegenereerd zullen zich automatisch aanpassen aan de wijzigingen.

Specifieke functies voor de gebruiker

Binnen T-flex kunnen specifieke functies door de gebruiker worden aangemaakt waardoor het modelleren wezenlijk sneller wordt uitgevoerd. Modellen kunnen elementen en geometrie van andere modellen als inputparameters gebruiken. Daardoor kan een T-flex-model bestaan uit specifieke functies, die bewerkingsopdrachten binnen een ander model kunnen sturen. Dit mechanisme kan de modelleringtijd drastisch verminderen omdat de gebruiker de mogelijkheid heeft de functies van eerdere modellen uit zijn bibliotheek op te halen en opnieuw te gebruiken.

Vervormingsopdrachten

De set van vervormingscommando's biedt krachtige mogelijkheden om modellen of oppervlakken met een complexe vorm te veranderen. Vervorming kan zowel worden toegepast op een lokaal gebied als over het geheel. Door het rechtstreeks invoegen van regels en parameters of via de speciale "draggers" kunnen verschillende opties worden gespecificeerd. Snelle previews geven direct inzicht in het te verwachten resultaat.

Oppervlaktebewerkingen

T-flex combineert bewerkingen voor oppervlakken (surfaces) en solids. Ontwerpers kunnen daardoor oppervlakken maken en bewerken met extrusie, revolve, sweep en loft, zoals dat ook met solid-modellen kan worden gedaan. Daarnaast is het mogelijk om vormen te realiseren die niet kunnen worden gemaakt met parametrische solids alleen. Een ontwerper kan bijvoorbeeld lijnen of krommen in de ruimte aanbrengen en daar oppervlakken tussen plaatsen. Of oppervlakken aanbrengen op niet snijdende of aan elkaar liggende vlakken. Gecombineerde oppervlakte-, en solidmodellering en het gebruik van parameters en constraints bieden grote flexibiliteit bij het ontwerpen en bij het aanbrengen van veranderingen in het design.

Flexibele interface

Meerdere opties om de interface van T-flex in te stellen helpen om de productiviteit te verbeteren doordat gebruikers een interface kunnen kiezen die bij hun ervaring en voorkeuren past. De gebruikersinterface is speciaal ontworpen om overbodige commando's en operationele complexiteit te verwijderen. Met de Windows-stijl pull-down menu's is navigeren gemakkelijk. Compacte tekst-gebaseerde commandomenu's, werkbalken met pictogrammen en sneltoetsen zijn ook beschikbaar. Uitgebreide mogelijkheden, zoals intelligente positionering en pop-up menu's opgeroepen door sneltoetsen vereenvoudigen de workflow aanzienlijk. T-flex biedt directe model interactie, met behulp van de derde muisknop en dynamische geometrie preview. Uiteraard worden ook 3D navigator muizen volledig ondersteund.

Stuklijsten

T-flex kan automatisch nauwkeurige stuklijsten genereren en bijwerken. De aantallen van ieder onderdeel worden bij elke verandering in de stuklijst aangepast. Wijzigingen in een assemblage (bijvoorbeeld verwijdering van een component) zijn associatief. Dat wil zeggen dat de inhoud van de stuklijst automatisch wordt bijgewerkt. De stuklijstsjablonen en tabeleigenschappen als: kolomkoppen, sorteren, titelblokken, etc. kunnen volledig worden aangepast.

plaatwerkdeel met uitslag

Sheet Metal

T-flex biedt alle functies voor het efficiënt construeren van delen uit plaatmateriaal. Van het ontwerp van het gebogen model tot aan de uitslag. Maar ook speciale functies zoals louvres, ribben, en doordrukken zijn opgenomen.

Mold Design

T-flex biedt een reeks van gereedschappen om het creëren van mallen en matrijzen te ondersteunen. Loshoeken kunnen worden aangebracht en scheidingslijnen of -vlakken. Het model kan geschaald worden om de krimp van het afkoelende kunststof te compenseren. Als het model klaar is kunt u het onderzoeken op mogelijke problemen die verhinderen dat de kern en de holte kunnen worden gescheiden.

Eindige elementen methode

Ingebouwde Express Analyse biedt een eenvoudig te gebruiken stressanalyse tool die ontwerpers in staat stelt om een eerste ontwerp verificatie uit te voeren direct in T-flex. Het helpt om te bepalen hoe de ontwerpen zullen presteren onder reële omstandigheden voordat dure prototypes zijn gebouwd. Express Analyse maakt gebruik van dezelfde ontwerp-analyse technologie die de professionele FEA add-on module gebruikt om stress analyses uit te voeren. Meer geavanceerde analysemogelijkheden zijn beschikbaar binnen de T-flex Analyse lijn van producten.

Interactieve bewegingsanalyse

Voor de analyse van dynamisch gedrag bij mechanische samenstellingen biedt T-flex een dynamische analyse. Met T-flex Dynamics kun je virtuele prototypes testen, krachten analyseren, prestaties van ontwerpen optimaliseren en de veiligheid en het comfort hiervan bekijken. Dit is mogelijk ver voor de bouw van fysieke prototypes. Resultaten worden zichtbaar als grafiek, data reeksen, rapporten of kleurrijke animaties die je gemakkelijk kunt delen met anderen.

Laswerkstukken, ontwerp en documentatie

Met T-flex kun je in een omgeving werken met functionaliteit die speciaal is afgestemd op de specifieke eisen van lasverbindingen. Weldment annotaties worden afgeleid van het model en automatisch bijgewerkt als het model wordt veranderd.

Open API

T-flex Open API is gebaseerd op Microsoft .NET technologie en biedt gebruikers en ontwikkelaars mogelijkheden voor het ontwikkelen van add-on toepassingen op diverse gebieden. De T-flex werkset kan worden uitgebreid met nieuwe functies. T-flex Open API biedt een objectgeoriënteerde programmeeromgeving en meerdere programmeertalen met gelijkwaardige functies binnen T-flex. Dit maakt het als gebruiker niet alleen mogelijk om binnen T-flex een specifieke omgeving te creëren, maar ook om automatisch gespecialiseerde taken uit te voeren.

Parametrische Engine voor Internet

Met behulp van T-flex en T-flex Open API kunnen derden, ontwikkelaars en system integrators parametrische CAD-functionaliteit in een breed scala van internet-gebaseerde producten leveren. T-flex gebruikt in combinatie met internet, biedt de mogelijkheid om producten te tonen, configureren of bestellen, interactief met de gebruiker.

3D CAD lagerbus kraagbus

Bijvoorbeeld: CAD@KRACHT

I.B. Kracht b.v. te Voorburg, leverancier van onder andere glijlagers, biedt op haar website cadbestanden aan van sinterbronzen glijlagers. De bestanden worden gegenereerd door T-flex, zowel in 3D als in 2D. Bovendien worden de belangrijkste belastinggegevens toegevoegd. De gebruiker kan zijn gewenste lagerbus configureren op de website. De T-flex API genereert vervolgens de juiste bestanden en verzendt deze naar de gebruiker. De toepassing maakt gebruik van parametrische basismodellen die in een willekeurig aantal variaties kunnen worden aangeboden. Probeer het eens op I.B. Kracht b.v.

Product Manufacturing Information (PMI)

T-flex biedt de functionaliteit die nodig is om 3D-geannoteerde ontwerpen te produceren zodat alle productinformatie kan worden vastgelegd in een enkel digitaal document. Dit vermindert de noodzaak tot het maken van tekeningen voor productie of beoordeling van het ontwerp. Met PMI-technologie kan de gebruiker de gebruikelijke maatvoering- en annotatiemethoden mee nemen naar de 3D-omgeving. Het helpt tevens bij het genereren van 2D-tekeningen, een groot deel van de detaillering kan automatisch worden overgebracht. Het is ook mogelijk om direct wijzigen aan te brengen in het model door de maten aan te passen.

Converters

T-flex is uitwisselbaar met de meest gebruikte 3D-modellering en 2D-tekensystemen via de volgende formaten: Parasolid, IGES, STEP, STP, Rhino, STL, DWG, DXF, SolidWorks, Solid Edge, Inventor, etc. Bovendien kunnen grafische beelden voor presentaties, webpagina's en andere documentatie geëxporteerd worden.

Terug naar 3D CAD ...


PROBEER T-FLEX CAD
30 DAGEN GRATIS


AANVRAGEN OF
KOPEN