MENU  
 

Analyse op gevaar voor knik

Analyse van de kritische knikbelasting onderzoekt de geometrische stabiliteit van modellen onder voornamelijk drukkende belasting. Het helpt ongelukken te voorkomen als gevolg van knik. Plotselinge grote verplaatsingen kunnen catastrofaal worden als deze zich tijdens het normale gebruik van een product kunnen voordoen. Knik analyse berekent de laagste knikbelasting die van belang is en wordt gebruikt in toepassingen zoals frame-ontwerp in de automotive (chassis), kolomontwerp in staalconstructies, bepalen van de veiligheidsfactor van constructies, ontwerp van masten, carrosserie-ontwerp en vele andere toepassingen waarbij drukkende belasting een rol speelt.

Thermische analyse

Diverse thermische situaties kunnen worden gesimuleerd zoals gestabiliseerde en variabele warmteoverdracht. Berekening van temperaturen, temperatuurverloop en warmtestroom gebaseerd op warmtebronnen, geleiding, convectie en straling. Met thermische analyse kunnen thermische eigenschappen, temperaturen, temperatuurverloop, koeling of warmteoverdracht vooraf bepaald worden.

Optimalisatie

Het ontwerpen en produceren van innovatieve producten die aan strenge criteria voldoen, is een doel van iedere producent. Met behulp van technieken voor het optimaliseren kunnen ingenieurs verbeteringen aanbrengen aan een voorgestelde ontwerp, wat resulteert in het best mogelijke product voor minimale kosten. Omdat ontwerpen honderden variabele parameters kunnen hebben met complexe onderlinge relaties, is het vinden van een optimaal ontwerp door middel van handmatige aanpassingen niet efficiënt. T-FLEX Analyse versnelt dat proces door het automatiseren van het toetsen van prestaties ten opzichte van de specificaties.

Frequentiekarakteristiek

Analyse van de frequentiekarakteristiek bepaalt de toestand van een machine, voertuig of apparaat dat is blootgesteld aan voortdurende harmonische belasting. In vergelijking met lineaire analyses van wisselende belastingen, biedt analyse van de frequentie karakteristiek een eenvoudige snelle methode waarbij de enige variabelen een constante frequentie en amplitude zijn. Deze analyse kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de effecten van een slecht beladen wasmachine of een ongebalanceerd autowiel te bepalen.

Vermoeiingsanalyse

Herhaald wisselen van belasting verzwakt objecten na verloop van tijd, zelfs wanneer de optredende spanningen aanzienlijk minder zijn dan de toegestane grenzen. Vermoeiingsanalyse is van vitaal belang voor producten zoals stalen rails, balken en liggers, die wisselende belastingen ondergaan die niet oplopen tot een niveau dat voldoende is om storingen te veroorzaken in een enkele cyclus. T-FLEX Analysis simuleert vermoeiing op basis van falen en laat gebruikers het ontwerp analyseren op duurzaamheid door de cyclische toepassing van stress om de vermoeiingsgrens te bepalen en daarmee de veiligheid te garanderen.

Presentatie van de resultaten

T-FLEX Analysis biedt uitgebreide mogelijkheden om de resultaten te presenteren. Animaties, diverse afdrukmogelijkheden, grafieken en lijsten, afhankelijk van het onderzoek en het type resultaat. De speciale rapportage-opdracht helpt om je onderzoek snel en systematisch te rapporteren door het genereren van HTML-rapporten. De verslagen zijn gestructureerd om alle aspecten van het onderzoek te beschrijven.

Terug naar FEM analyse


PROBEER T-FLEX CAD
30 DAGEN GRATIS


AANVRAGEN OF
KOPEN