MENU  
 

FEM-Analyse (FEA), Eindige Elementen Methode

T-FLEX Analysis biedt een breed spectrum van gespecialiseerde analyse-instrumenten om ingenieurs te helpen de belangrijkste eigenschappen van complexe onderdelen en samenstellingen te testen en analyseren. Het is een krachtig gereedschap voor het maken van sterkteberekeningen. Het maakt gebruik van de eindige elementen methode voor het uitvoeren van spannings-, frequentie-, knik-, vermoeidheids-, thermische en andere analyses. T-FLEX Analysis laat zien hoe een model zich gedraagt onder realistische omstandigheden al voordat het gebouwd is. En bespaart daarmee op het maken van kostbare prototypes.

temperatuur matrijs

Associatief Model

Het CAE-model is gelijk aan het ontwerp-model, omdat Analyses gebruik maakt van de oorspronkelijke CAD-geometrie. T-FLEX Analysis zorgt ervoor dat de meest recente informatie over het ontwerp beschikbaar is voor de simulatie, zonder dat bestanden moeten worden omgezet of verplaatst. Veranderingen in het ontwerp worden automatisch bijgewerkt voordat de analyse wordt uitgevoerd. Meshing geschiedt automatisch en kan volledig worden aangepast aan de meest complexe modelgeometrieën.

User Interface

Volledige integratie met T-FLEX CAD betekent dat de Analysis-gebruiker kan ontwerpen, analyseren, simuleren en optimaliseren direct vanaf zijn of haar CAD-gebruikersinterface. T-FLEX Analysis maakt gebruik van dezelfde modelstructuur, dialoogvensters, commando- en menu-structuur, en veel van dezelfde muis- en toetsenbordcommando's als CAD. Dus iedereen die vertrouwd is met T-FLEX CAD, kan Analysis gebruiken zonder opnieuw bedieningsvaardigheden te moeten opdoen.

Toepassingsgebied

De snelle en kostengunstige analyses van T-FLEX blijken vaak onverwachte voordelen en oplossingen te bieden. Zij voorzien ingenieurs van een beter begrip van de eigenschappen en gedragingen van het product. Ongeacht de sector waarin het wordt toegepast, kan T-FLEX Analysis helpen om ontwikkelingstijd te verkorten, testkosten te verlagen, time to market te verkorten, productkwaliteit te verbeteren en de winstgevendheid te vergroten.

Statische analyses

Constructies, onderdelen en samenstellingen kunnen worden onderworpen aan analyses onder verschillende belastingen. Static Analysis berekent verplaatsingen, reactiekrachten, rek, spanningen, en veiligheidsfactoren. Statische analyse help uitval door te hoge spanning te voorkomen. Diverse belastingen kunnen worden gespecificeerd waaronder krachten, druk, zwaartekracht, rotatie, lagerkrachten, koppel, voorgedefiniëerde verplaatsingen, temperatuur, etc.

Frequentie-analyse (Eigenfrequenties)

Frequentie-analyse bepaalt een deel van de natuurlijke frequenties en de bijbehorende trilvormen. Het kan bepalen of een onderdeel resoneert op de frequentie van een toegevoegde trilling zoals van een motor. Terwijl resonanties in structuren meestal moeten worden vermeden of gedempt, kan een ontwerper ervoor kiezen om resonantie in andere toepassingen juist te gebruiken. Typische toepassingen zijn bijvoorbeeld luidsprekers, lucht- en ruimtevaartstructuren, architectuur van bruggen en viaducten, apparatuur voor de bouw, muziekinstrumenten, robotsystemen, roterende machines en turbines, optimalisatie van transportbanden...

Toon meer over FEM analyse ...


PROBEER T-FLEX CAD
30 DAGEN GRATIS


AANVRAGEN OF
KOPEN