MENU  
 

Snel beginnen met T-FLEX 3D CAD [ documenteigenschappen ]

video 3d cad

Instructievideo voor het snel starten met 3D CAD. De video is de vijfde van een serie die je stapsgewijs laat kennismaken met het ontwerpen in 3D CAD. "Documenteigenschappen".

Les: flens met 6-kant en schroefdraad

video 3d cad

Instructievideo voor het snel starten met 3D CAD. De video laat je stapsgewijs kennismaken met het ontwerpen in 3D CAD. In deze les maken we een flens met schroefdraad en sleutelvlakken.

Eenvoudig en snel modelleren in T-FLEX 3D CAD

video's 3d cad

Vaak begin je een model door een platte schets volume te geven, door deze bijvoorbeeld te extruderen of te roteren om een as. Daarna kunnen met diverse functies allerlei aanvullende bewerkingen worden uitgevoerd. Je ziet hier een voorbeeld van een aanlasflens met boringen.


Een spatbord van plaatwerk

video 3d cad

T-FLEX beschikt over een plaatwerkmodule waarmee eenvoudig buigingen en flenzen gemaakt kunnen worden. Ook worden hoeken automatisch passend gesneden. Met deze eigenschappen is het maken van onderdelen, zoals een spatbord, efficiënt te verwezenlijken.


Een reeks gaten aanbrengen

plaatwerk in 3d cad

Regelmatig willen we een reeks bewerkingen aanbrengen, of onderdelen gelijkmatig over een afstand verdelen. Het liefst natuurlijk zodanig dat als de afstand wordt gewijzigd, de verdeling zich automatisch aanpast.Plaatuitslag op tekening met buigtabel

uitslag automatisch in cad

Als we plaatwerk gemodelleerd hebben, willen we natuurlijk de uitslag daarvan netjes op tekening zetten zodat de plaat gesneden en gezet kan worden. Uiteraard kan de uitslag als DXF geëxporteerd worden om de lasersnijmachine te bedienen. En voor de duidelijkheid in de werkplaats zetten we er een tabel met gegevens bij.

Een samenstelling van een aanhangwagen maken.

carrosserie cad cam

Met onderdelen uit de bibliotheek kunnen we bijvoorbeeld frames maken. De belangrijke afmetingen daarvan kunnen we sturen met behulp van parameters. Als we daarmee een aanhangwagen samenstellen dan wordt het mogelijk om met dezelfde onderdelen een onbeperkt aantal wagens te bouwen met verschillende afmetingen.

Pen-gat verbindingen in plaatwerk

pen-gat verbinding in plaatwerk

Steeds meer ontwerpers van plaatwerkconstructies gebruiken nokken om de diverse delen foutloos te positioneren. Deze 2 bibliotheekfeatures maken het gemakkelijk om nok en gat aan te brengen.Pen-gat verbindingen in buisprofielen

pen-gat verbinding in buisprofielen

Om rechthoekige buisprofielen foutloos met elkaar te verbinden kun je gebruik maken van pen-gat verbindingen. Deze deeltjes uit de bibliotheek maken het aanbrengen daarvan eenvoudig.

Montage-instructie met screenplay

instructie handleiding animatie cad

De exploded-view-functie kan worden gebruikt om meer informatie over een samenstelling te geven. Daarnaast kunnen ook naar wens animaties gemaakt worden met screenplay. Nuttig om bijvoorbeeld overtuigend de werking van een oplossing te presenteren. Of voor het maken van een professionele montage-instructievideo.

Een vierstangenmechanisme construeren

Vierstangenmechanisme cad cam

Met behulp van constructielijnen en -cirkels kun je eenvoudig en snel een vierstangenmechanisme opzetten. Van belang hierbij is dat je de juiste afhankelijkheden kiest. Plaats steeds je volgende element in het gewenste scharnierpunt.

Modellen aanpassen in T-FLEX

3D CAD model aanpassen

Dit voorbeeld illustreert hoe modelgeometrie binnen T-flex eenvoudig en gemakkelijk kan worden aangepast met behulp van de muis. Doordat alle lijnen meebewegen en het model direct reageert, kun je de wijzigingen dynamisch bekijken en beoordelen. Op het moment dat exacte waardes gewenst zijn, kunnen deze in het actieve venster worden ingevoerd.

Sterkteberekeningen met de eindige elementen methode

cae fem analyse

Standaard beschikt T-flex over de express versie FEM analyse voor het uitvoeren van eenvoudige sterkteberekeningen. Uitgebreide functionaliteit voor diverse berekeningen is beschikbaar in de module Analyses.

Parametrisch een interieur opbouwen

parametrisch ontwerpen met cad

Zoals al eerder genoemd kan het werken met parameters vele voordelen hebben. Zo kan bijvoorbeeld een wand met kastjes of schappen worden samengesteld.

Toepassing: een spatbord

modelleren met cad cam

Veel vormen die op het eerste gezicht ingewikkeld lijken zijn snel en eenvoudig te maken door de modelleer-hulpmiddelen effectief te gebruiken. Extruderen van lijnen, afronden van hoeken en dunne wanden worden hier toegepast om een spatbord te vormen.


Productconfigurator op het internet

parametrisch ontwerpen met cad

Producten zijn in veel uitvoeringen aan te maken door gebruik te maken van de parametrische engine van T-flex. Je ziet hier een voorbeeld van het samenstellen van een hydraulische cilinder. Doordat de programmamodules (API's) van T-flex universeel ingezet kunnen worden kan er een webtoepassing gemaakt worden waarin de hydraulische cilinder eenvoudig kan worden samengesteld.

Willekeurige uitslagen maken

uitslag van een t-stuk

Er zijn meerdere vormen waar we weleens een uitslag van willen maken. Bijvoorbeeld van een gewalst plaatdeel, een conus of een verpakking. In dit voorbeeld een uitslag van een T-stuk.

Terug


PROBEER T-FLEX CAD
30 DAGEN GRATIS


AANVRAGEN OF
KOPEN